Semutachi Napisano Listopad 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2010 Witam! Otóż Chrome nie chce poprawnie wyświetlać azjatyckich znaków na stronach(tzn. zamiast nich są kwadraty), ale już na pasku tytułu są one wyświetlane prawidłowo. Niestety jak na razie nie znalazłem rozwiązania na Google. Dodam, że obsługa czcionek azjatyckich jest zainstalowana poprawnie, gdyż Firefox nie ma z nimi problemów. Zmieniłem już zmienić kodowanie na UTF-8 (Preferences->Under the Hood->Web Content->Change font and language settings) i dodałem język japoński i koreański w zakładce Languages. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2010 A czcionki odpowiednie masz zainstalowane? Bo to chyba nie każdy font ma te fantazyjne krzaczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semutachi Napisano Grudzień 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2010 Tak, mam zainstalowane odpowiednie czcionki. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us =============== Rozwiazalem problem poprzez zmiane domyslnych czcionek z Times New Roman na Sazanami Mincho oraz z Sans na VL PGothic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi