Skocz do zawartości

Problem Z Instalacją Fedory

mcaffey

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Instaluję fedorę 14 i mam problem. Jestem na etapie, gdzie pozaznaczałem interesujące mnie pakiety, przechodzę dalej i mam ostrzeżenie, że "niektóre z pakietów wybranych do instalacji posiadają brakujące zależności..." a w szczegółach "mutter-mbl conflicts with mutter". Problem w tym, że przeszukałem wszystkie pakiety i nigdzie nie znalazłem ani tego pakietu "mutter" ani "mutter-mbl". Niestety przeszukiwarka pakietów nie potrafi wyszukiwać w środku wyrazów i mogę szukać tylko początek frazy, czyli szukałem wszędzie "mutter" i szukałem też zaczynając od "mbl", ale ani od tego ani od tego się nie zaczyna. Pewnie na początku wyrazu jest jeszcze jakiś przedrostek. Znalazłem mniej więcej co to jest to "mutter-mbl" (http://hany.sk/~hany/RPM/f-14-x86_64/mutter-mbl-2.31.5_1.0-1.fc14.x86_64.html) ale nic mi to nie daje (mimo, że mam tam informację, że należy to do grupy "User Interface/Desktops". Muszę któryś z tych pakietów odznaczyć, inaczej się potem instalacja wykrzacza. Szkoda, że nie ma możliwości od razu gdy wyskakuje to ostrzeżenie zaznaczyć "nie instaluj pakietu mutter/nie instaluj pakietu mutter-mbl". Macie może jakieś rady jak znaleźć ten pakiet lub jak w jakiś inny sposób rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję i pozdrawiam.