Lukasz3nko Napisano Grudzień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2010 Witam, Potrzebuję skyptu bash albo w php, który: Przeszuka /katalog1/, jeżeli będzie w nim więcej niż 2 pliki (w formacie) *.abc to przerzuci najstarszy plik do katalogu /katalog2/. Fajnie by było jeśli da się coś takiego zrobić. Próbowałem robić ale nie wychodzi mi. Chodzi tutaj o to że jeżeli zrobię plik 'aaa' z komenda 'mv /katalog1/*.abc /katalog2/' to przerzuca mi plik który jest jeszcze modyfikowany i nie został do końca utworzony, dlatego też chodzi mi o taki skrypt. Jeśli macie jakieś inne pomysły jak rozwiązać ten problem to proszę wypowiadać się w temacie. Dzięki z góry i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2010 Mógłbyś się pofatygować i przeszukać forum. Ktoś już niedawno próbował odrobić to samo albo bardzo podobne zadanie domowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2010 Hm sesja i koniec semestru jeszcze daleko. man find, poczytaj sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz3nko Napisano Grudzień 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2010 Zrobilem tak: #!/bin/bash find /katalog1/*.abc -daystart -atime 0.08 -exec mv {} /katalog2/ \; Skrypt szuka plików *.abc w katalog1 które zostaly stworzone 0.08*24h = niecale 2h temu, a nastepnie przenosi je do katalog2. Nie jest to 'oh, i ah', ale dziala mniej wiecej tak jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 19, 2010 Coś podobnego ostatnio było na forum naszym jak i ubuntu, poszukaj. ps. dali byście wreszcie jakiś ciekawy problem do rozwiązania w bash bo jeszcze zapomnę jak się tego używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi