farba Napisano Grudzień 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 20, 2010 Cześć wszystkim. Tak, wiem - ten problem jest bardzo szeroko opisany w internecie, ale mając przed sobą instalację Fedory 14 na laptopie obok zainstalowanego Windowsa XP, każdy opis wydaje mi się inny. ;-) Chciałem zapytać, czy prawdziwa jest informacja o możliwości zmniejszenia rozmiaru partycji Windowsa, podczas instalacji Fedory 14? W wyniku czego, umieszczenie obok siebie tych dwóch systemów jest banalne? Źródło: Dual-booting Windows XP and Fedora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Da się, ale na Twoim miejscu zrobiłbym backup i defragmentację dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Co do zmniejszania to raz sie uda, drugi raz juz nie i nawet defragmentacja nie pomoze. Jak windows jeszcze jest swiezy to sa wieksze szanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Grudzień 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 To ciekawe. Niestety Windows nie jest świeży. Załóżmy, że na dysku są trzy partycje; odpowiednio C, D, F. Instalację Fedory zaplanowałem na partycji F. Czy w momencie instalacji Gruba, system automatycznie wykryje Windows'a i doda go do menu? Czy będę musiał zrobić to ręcznie, po ponownym uruchomieniu Fedory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2010 Wykryje automatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Styczeń 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Zakładanie tego tematu okazało się niepotrzebne. Zapadła decyzja o pozbyciu się Windowsa, i zainstalowaniu Fedory, co bardzo mnie ucieszyło ;-) Jak dotąd działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi