Skocz do zawartości

Fedora 14 + Drukarka (Samsung Scx-4300)

gig

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum, także witam wszystkich bardzo serdecznie.

Z Fedora mam do czynienia juz od dluższego czasu, dokladnie od wersji F8. Obecnie mam postawione F12 na 10" Samsungu, a na firmowej Toshibie kilka dni postawiłem F14.

Generalnie wszystko jest ok, skonfigurowalem po swojemu wedle wlasnej wygody i potrzeby, ale pojawil sie problem z drukarka.

Drukarka to Samsung SCX-4300, sterowniki pociagnalem ze strony producenta http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/printers/monochrome-multifunction-devices/SCX-4300/SEE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

Problem pojawia się przy próbie jakiegokolwiek drukowania, każdy plik wysłany do wydruku momentalnie przechodzi na status "Zatrzymano" a SELinux zwraca komunikat o odmowie dostępu AVC. Konfuguracja drukarki poprzez "Ustawienia systemowe" też jest niemozliwa, przy próbie dowolnego działania i zapisu dostaje "Wystąpił błąd podczas wykonywania operacji CUPS: 'client-error-forbidden'."

Nie umiem sobie z tym poradzić, ktoś doradzi?

Czytałem wcześniej podpowiedzi SELinuxa, ale ich stosowanie nie pomagalo.

Teraz mi już działa, nie wiem czemu (dociagalem aktualizacje jakies miedzy czasie, ale watpie zeby to mialo znaczenie w tym przypadku)

Tak czy inaczej - dziekuje bardzo za tak szybka pomoc :)