punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 po wykonaniu w trybie tekstowym polecenia nvidia-xconfig i zresetowaniu komputera, podczas ładowania sie systemu zaczął migac obraz ładowania systemu staneło i musiałem uruchomić system ze sterownika vesa. Czyli dalej nic .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Sprawdźmy czy sterownik nouveau został na pewno zablokowany. Pokaż co zwraca polecenie lsmod | grep nouveau 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 jak wpiusuje to polecenie : lsmod | grep nouveau to nic sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 To ja nie mam więcej pomysłów. Karta nie jest jakaś nietypowa, sterowniki zainstalowane poprawnie, moduł nouveau nie ładuje się... Sprawdź jeszcze czy jakieś dodatkowe opcje konfiguracji nie zostały włączone. Pokaż zawartość katalogu ls -l /etc/X11/xorg.conf.d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 ls -l /etc/X11/xorg.conf.d razem 8 -rw-r--r--. 1 root root 181 11-04 00:07 00-nvidia.conf -rw-r--r--. 1 root root 316 01-28 16:43 00-system-setup-keyboard.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 (edytowane) Przesun plik 00-nvidia.conf w inne miejsce np. mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root i jeszcze raz restart. [EDIT] Oj, zle. sorry, poprawilem. Edytowane Styczeń 30, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root. po tym poleceniu wyszkoczyl blad : mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf mv: brakujacy plik docelowy po `/etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf' Spróbuj `mv --help' dla uzyskania informacji. jezeli tego nie uruchomie to jedyne co mi pozostanie to pozegnianie sie z Linuxem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Moja wina. Zamiast pliku przesunąłeś cały katalog. Odkręcimy to i przesuniemy tylko jeden plik mv /root/xorg.conf.d/ /etc/X11 # katalog powinien wrócić na swoje miejsce więc teraz plik: mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 mv /root/xorg.conf.d/ /etc/X11 mv: nie można wykonać stat na `/root/xorg.conf.d/': Nie ma takiego pliku ani katalogu [root@Punik ~]# mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf mv: brakujący plik docelowy po `/etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf' Spróbuj `mv --help' dla uzyskania informacji. Wydaje mi sie ze wcześniejszym poleceniem nic nie zrobiłem tzn nie przesunołem zadnego pliku/katalogu wiec teraz pisze ze nie ma takiego pliku ani katalogu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 W takim razie sprawdź jeszcze raz co masz w katalogu ls -l /etc/X11/xorg.conf.d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Sory że mnie tu wcześniej nie było ale musiałem gdzieś być... Ja mam jeszcze jeden pomysł, może by wystartować w 3, zalogować się i dopiero wtedy albo startx, albo gdm? Co myślicie? Bo chyba powinno wypluć na konsolę co go boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Sprawdzić można, ale najpierw trzeba odkręcić to co namieszałem. Podałem złe polecenie i zamiast jednego pliku cały katalog konfiguracyjny pojechał w inne miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 @WalDo wynik polecenia : ls -l /etc/X11/xorg.conf.d razem 8 -rw-r--r--. 1 root root 181 11-04 00:07 00-nvidia.conf -rw-r--r--. 1 root root 316 01-28 16:43 00-system-setup-keyboard.conf @3k_PL moge sprubowac,zrobie co trzeba zeby uruchomic ta grafike. Tylko prosilbym zebys mi podal co dokladnie zrobic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Ok czyli wszystko jest jak było. Więc teraz już poprawne polecenie: mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root restart i zobaczymy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punik_fedora Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 @WalDo po wpisaniu mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root nic się nie stało a jak dałem to samo polecenie ale bez /root to wyskoczyło cos takiego (dam cały kod) : [root@Punik ~]# mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf /root [root@Punik ~]# mv /etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf mv: brakujący plik docelowy po `/etc/X11/xorg.conf.d/00-nvidia.conf' Spróbuj `mv --help' dla uzyskania informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi