miflex Napisano Luty 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 Witam, Mam maly problem. Próbowalem w pracy zablokowac strone ALLEGRO.PL wpisujac: iptables -I FORWARD -p tcp --dport 80 -m string --string "allegro.pl" --algo kmp -j DROP Wszystko chodzi ok, strona allegro nie wchodzi, ale razem ze strona nie mozna wejsc na mbank, citibank, polbank. Jak to zachaszowalem to idzie wejsc. Gdzies robie blad? Pomózcie miflex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 a nie wystarczy jakbyś dopisał do pliku /etc/hosts 127.0.0.1 allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miflex Napisano Luty 8, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 a nie wystarczy jakbyś dopisał do pliku /etc/hosts 127.0.0.1 allegro.pl mam w pliku /etc/hosts # Do not remove the following line, or various programs # that require network functionality will fail. 127.0.0.1 phobos localhost.localdomain localhost ::1 localhost6.localdomain6 localhost6 to gdzie mam to dopisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 (edytowane) to gdzie mam to dopisac?Po spacji za "localhost". [EDIT] no i ewentualnie tez po spacji za localhost6 (cholera, trzeba sie przyzwyczajac, podobno ostatnie IPv4 rozdali ) Edytowane Luty 8, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Luty 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2011 (cholera, trzeba się przyzwyczajać, podobno ostatnie IPv4 rozdali ) Tak i nie Trzebaby zinterpretować sobie co napisane tutaj jest: http://www.potaroo.net/tools/ipv4/ Niby rozdane ale nierozdane, sam już nie wiem jak to rozumieć, do internetu jeszcze niby dostęp mam W sprawie tematu tak troszku bardziej, ciekawa metoda, najchętniej bym tak zrobił siostrze, zainstalować Fedorkę i powpisywać różne dziwności w /etc/hosts Zapewne da się zastosować gwiazdkę w sposób np. taki: 127.0.0.1 localhost.localdomain localhost *przemoc* w celu "blokowania" wszystkiego co ma w adresie "przemoc"? (Słowo użyte dla przykładu, jej to inne filtry trzebaby postosować =3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2011 Niby rozdane ale nierozdane, sam już nie wiem jak to rozumieć, do internetu jeszcze niby dostęp mam A czemu miałbyś nie mieć dostępu? Problem mogą mieć nowi użytkownicy, a nie ci którzy już mają usługi i swoje IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2011 Interpretacja w skrócie specjalnie dla Subaru http://www.heise-online.pl/newsticker/news/item/Uroczyste-pozegnanie-z-IPv4-1183331.html A jeszcze krócej podsumowal morsik jej to inne filtry trzebaby postosowac =3)A Tobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi