Fallen Napisano Luty 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2011 Wiem że potrzebny mi do tego winetricks którego już mam. Teraz jak to zrobić... mam poprostu instalować netframeworka i directa 9 pod wine? Co to vcrun (visual studio runtime?). Do windowsa mnie ciągnie już tylko deadspace2 Jak osiągne to: http://www.youtube.com/watch?v=YchUV28j9K8 to będe happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2011 Zamiast pytać, to może szybciej i prościej byłoby skorzystać z winetricks, zainstalować co trzeba i sprawdzić efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallen Napisano Luty 20, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2011 Zamiast pytac, to moze szybciej i prosciej byloby skorzystac z winetricks, zainstalowac co trzeba i sprawdzic efekty. Mam tego winetricks`a ale szczerze to nawet nie wiem gdzie to jak to instalowac -swiezy system nie chce nic spieprzyc --------------- Dobra sry to juz nie aktualne Nie wiedzialem co z tym winetrix sie robi po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2011 To tylko skrypt sh wintetricks --help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 21, 2011 Fallen: jak nie wiesz jaki plik sciagnales, to wykonaj: file plik To Ci wyswietli info o danym pliku (wg typu MIME a nie jakiegos glupiego rozszerzenia. Pamietaj, ze w Linuksie MP3 moze miec rozszerzenie .txt a plik Video .html) Przyklad: -bash-4.1$ file nmon_x86_64_fedora10 nmon_x86_64_fedora10: ELF 64-bit LSB executable, x86-64, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.9, not stripped -bash-4.1$ file ~/Music/clean.sh /home/morsik/Music/clean.sh: Bourne-Again shell script text executable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Kwiecień 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2011 To Ci wyświetli info o danym pliku (wg typu MIME a nie jakiegoś głupiego rozszerzenia. Pamiętaj, że w Linuksie MP3 może mieć rozszerzenie .txt a plik Video .html) To jest w tym systemie piękne Co to vcrun (visual studio runtime?). VCRun jak pamiętam to Visual C++ Runtime Libraries, takie małe bździajstwo, niektóre programy wymagają tych bibliotek do działania, jednakże jeszcze nie spotkałem takiego, który po zainstalowaniu tego by pod Wine nie działał Teraz jak to zrobić... mam poprostu instalować netframeworka i directa 9 pod wine? Niby tak... A winetricks o ile pamiętam możesz po prostu odpalić do wersji graficznej tak ./winetricks Oczywiście musisz w konsoli znaleźć się w katalogu, w którym rzeczony skrypt winetricks jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi