Gość p0358 Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Pomóżcie, mam Fedorę 14, Samsunga R580, wszystko jest OK, POZA tym, że PO ZALOGOWANIU ekran przyciemnia się do jakichś 70 %. Klikam FN+^ i okazuję się że jest dalej 100%, ale ekran przyciemniony. Mam też Windows 7 i jest OK. W grubie OK. Przed logowaniem - OK. Po logowaniu - klops. Pomóżcie. Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Pomózcie, mam Fedore 14, Samsunga R580, wszystko jest OK, POZA tym, ze PO ZALOGOWANIU ekran przyciemnia sie do jakichs 70 %. Klikam FN+^ i okazuje sie ze jest dalej 100%, ale ekran przyciemniony. Mam tez Windows 7 i jest OK. W grubie OK. Przed logowaniem - OK. Po logowaniu - klops. Pomózcie. Prosze Jezeli dopiero co zainstalowales system to spróbuj go najpierw w pelni zaktualizowac i zobacz czy pomoze. Poza tym fajnie byloby wiedziec jaka masz za karte graficzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p0358 Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 (edytowane) (wlasnie sie zarejestrowalem) Dopiero zainstalowalem Fedore. Zainstalowalem wszystkie 400 aktualizacji. Karta graficzna: NVIDIA GeForce jaka dokladnie, nie pamietam, mozesz dac polecenia jak sie sprawdza... Procesor: Intel Core i5 ---- laczenie postów ---- Karta chyba nie ma nic do rzeczy po pod Win7 jest ok i przed logowaniem do Fedory, tez. Edytowane Marzec 2, 2011 przez WalDo Używaj przycisku [EDYTUJ] pod postem. Nie pisz pod własnymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Karta chyba nie ma nic do rzeczy po pod Win7 jest ok i przed logowaniem do Fedory, tez. Skoro masz Nvidie to zainstaluj wlasnosciowe sterowniki. Tu masz opis jak to sie robi: http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik Aha- przed aktualizacja systemu miales to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Karta graficzna: NVIDIA GeForce jaka dokładnie, nie pamiętam, możesz dać polecenia jak się sprawdza... lspci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2011 Też mam Samsunga R580 tylko z core i3. Grafa śmiga, instalowana według poradnika na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p0358 Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 nVidia Corporation GeForce 216 (...) 02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT216 [GeForce GT 330M] (rev a2) (...) Aha, i teraz jakoś się nie przyciemnia . Ale nie mogę regulować jasności ekranu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 Ja dorzuciłem do /etc/X11/xorg.conf w sekcji Device: Option "RegistryDwords" "EnableBrightnessControl=1" Oraz żeby klawisze funkcyjne zaczęły działać poprawnie to w pliku /usr/share/hal/fdi/information/10freedesktop/30-keymap-misc.fdi znalazłem linijkę: <match key="/org/freedesktop/Hal/devices/computer:system.hardware.product" contains_outof="R580;NC10;SP55S;SQ45S70S;SX60P;SX30S;R59P/R60P/R61P;Q210;Q310; X05;P560;R560"> i dorzuciłem info o modelu lapka -> R580. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi