Aion Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 Witam, Po jakimś czasie użytkowania Fedory 14 spotkałem się z dziwnym zjawiskiem, a mianowicie przestał mi działać klawisz sleep. Do tej pory często go używałem np.zostawiając komputer beż używania na 1-2h. A tu nagle przestał działać. Nie wiem czego to może być wina (być może coś się zaktualizowało i przestał działać skrót od klawiatury). Jak sprawić by zaczął on ponownie działać? Patrzyłem w skrótach klawiszowych ale niestety nie znalazłem żadnego odnośnika do przełączania w sleep-mode . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2011 Najprościej będzie sprawdzić co się zaktualizowało ostatnio: cat /var/log/yum.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aion Napisano Marzec 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 w sumie to ciężko byłoby mi dojść po logu przez co przestał chodzić klawisz na klawiaturze bowiem stało się to jakieś już 3 tyg temu a system aktualizuje prawie codziennie Może jest jakieś rozwiązanie , dopasowanie skrótu bądź klawisza w ustawieniach systemu tak by przypisać z powrotem wcześniej przeznaczoną mu funkcję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Marzec 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 Sprawdzałeś czy nie zmieniły się jakieś ustawienia w Preferencjach Zarządzania zasilaniem? System->Preferencje->Zarządzanie zasilaniem->zakładka Ogólne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aion Napisano Marzec 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 Wszystko było ustawione po staremu ale dla pewności jeszcze kliknąłem ustaw domyślnym poprosil o hasło do gkonf coś tam i znowu chodzi Dzięki za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2011 Takie rzeczy to najlepiej ustawiać w gconf-editor np. klucz /apps/gnome-screensaver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi