krzysio_w Napisano Marzec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2011 (edytowane) Czesc. Próbuje zainstalowac program Stop motion ale przy instalacji wyrzuca mi blad: "configure: error: *** libSDL_image not installed! ***" Jaki pakiet mam zainstalowac? :lammer: Dobra... dodalem pakiet "SDL_image-devel". Teraz brakuje mi jeszcze: "configure: error: *** libtar not installed! ***" Orientuje sie Ktos znowu, co dokladnie mam zainstalowac? ... zainstalowalem "libtar-devel". ;-) ... teraz wyrzucilo blad: "configure: error: *** qmake not found in PATH: /usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin:/home/tajne/bin ***" Orientuje sie Ktos jak to obejsc? ;-) Edytowane Marzec 5, 2011 przez WalDo Korzystaj z przycisku [EDYTUJ] pod postem - nie pisz 4 postów jeden pod drugim w 5-minutowych odstępach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2011 "configure: error: *** qmake not found in PATH: /usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin:/home/tajne/bin ***" Przestań pisać posty co kilka minut i robić śmietnik na forum. Wyłącz Neostradę - włącz myślenie. Jeśli już coś piszesz, to podawaj jakieś szczegóły. W tym przypadku czy masz zainstalowane polecenie "qmake". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi