Vanitas Napisano Marzec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 Witam, wiem że pytanie trywialne ale w końcu to ośla łączka Czy jeśli zainstaluję Fedorę 15 Alpha to czy będę w stanie (w miarę łatwo) zaktualizować ją później do kolejnych wersji (beta, RC, final...)? Wyszperałem coś o PreUpgrade ale nie wiem czy da się tym aktualizować tylko do wydania finalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Marzec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 Tak, aktualizacja bedzie prosto przez yuma. Osobiscie nie radze instalowac alphy jako systemu uzywanego na co dzien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vanitas Napisano Marzec 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 Osobiście nie radzę instalować alphy jako systemu używanego na co dzień. To Alpha jest aż tak... Alpha? Po kilkunastu minutach z Google znalazłem tylko jedną wersję Fedory dla leniwych, mianowicie Omega. Nikt się nie pali do przerabiania Fedory? Chyba zainstaluję właśnie Omegę - zaoszczędzi mi to trochę roboty (i zyskam czas na ogarnięcia Fedory przed wydaniem wersji 15) Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 To Alpha jest aż tak... Alpha? To jest po prostu alfa. Nikt się nie pali do przerabiania Fedory?Do przerabiania na co? Chyba zainstaluję właśnie Omegę - zaoszczędzi mi to trochę roboty (i zyskam czas na ogarnięcia Fedory przed wydaniem wersji 15)A dlaczego nie F14, którą potem dość łatwo upgrade'ować do wyższej wersji? Kolega chyba ma jakiś plan, ale nie do końca przemyślany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vanitas Napisano Marzec 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 No dobra to pobieram Fedorę 14 i zobaczymy, po prostu chciałem instalację przeprowadzić najszybciej jak to możliwe - nie chciałem ryzykować, że utknę nad konfiguracją czegoś nie wiadomo na jak długo (głównie boję się o wifi, pobrałem jakieś paczki - jeśli nie zadziałają to innych nie pobiorę ) Co do przerabiania, weźmy na przykład Debiana. Na jego bazie powstało multum dystrybucji (choćby Ubuntu). Każda taka dystrybucja ma jakąś własną filozofię: dodamy kodeki, ładny wygląd, graficzne konfiguratory... Po prostu dziwi mnie brak takiej tendencji w związku z Fedorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Marzec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 Po kilkunastu minutach z Google znalazlem tylko jedna wersje Fedory dla leniwych, mianowicie Omega. Nikt sie nie pali do przerabiania Fedory? Wlasnie wyszly 2 wydania przerobionej Fedory dla leniwych: Fusion Linux: http://distrowatch.com/?newsid=06566 Fuduntu: http://www.fewt.com/2011/03/fuduntu-149-stable-released.html Osobiscie uzywam Fuduntu na laptopie i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2011 Co do WiFi zanim wgrasz paczki nie wiadomo skąd i zasyfisz sobie system, to sprawdź czy Twoja karta nie ruszy na tym co oferuje Fedora Każda taka dystrybucja ma jakąś własną filozofię: dodamy kodeki, ładny wygląd, graficzne konfiguratory...A nie prościej zainstalować minimum a potem dorzucić kilka prostych poleceń np. z naszej wiki na zasadzie kopiuj-wklej? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik Oczywiście co kto lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi