goro Napisano Marzec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2011 Witam nagrałem fedore 14 na pendriva programem unetbootin kilka razy i za każdym razem źle mi nagrywa wiec wkurzony już tym pomyślałem że zainstaluje przez internet. W 1 opcji mam do wpisania coś takiego i nie wiem co tam wpisać nazwa serwera nfs katalog fedory opcje montowania nfs (opcjonarne) lub przez instalacje przez url proszę podać adres url zawierający obraz instalacyjny fedory na serwerze adres url pośrednika nazwa użytkownika hasło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2011 A moze prosciej jest uzyc obrazu "netinst"? Nie bardzo rozumiem, co chcesz osiagnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Marzec 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2011 Fedora Live na pendrive? Użyj liveusb-creator strona projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Marzec 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2011 Jak zostało wspomniane, użyj Fedora Live USB Creator. Unetbootin czasem daje plamy, podobnie nie zadziała tworzony nim OpenSUSE. Swoją drogą dziwne jest dla mnie, iż nie tworzy poprawnie LiveUSB, choć ma możliwość pobrania Fedory i wypalenia jej na penie :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goro Napisano Marzec 20, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2011 mam ubuntu i nie mam tam programu Fedora Live USB Creator a obraz "netinst" skąd można pobrać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Marzec 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2011 Zawsze możesz ściągnąć ze strony programu: https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ Koniecznie chcesz netinstall, więc proszę: http://ftp.wcss.pl/pub/linux/fedora/linux/releases/14/Fedora/i386/iso/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi