Skocz do zawartości

Gnome 2.32. Panel - Miejsca --> Nazwa_Folderu --> Totem.

farbaa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam taki dość dziwny problem z Gnome. Kilka dni temu, próbując dostać się do któregokolwiek katalogu przez menu na górnym pasku (Miejsca --> Pobrane/Dokumenty/Pulpit etc) system próbował otworzyć go za pomocą... prgramu Totem. Oczywiście nie jest to możliwe. Foldery Muzyka oraz Wideo powodują jedynie otwarcie programu Totmem, natomiast reszta dodatkowo wywołuje info o potrzebnej wtyczce. Treść jest następująca

Odtwarzacz filmów Totem wymaga dodatkowej wtyczki, aby dekodować ten plik.
Natępująca wtyczka jest wymagana:

Decoder application/rtf

Dostanie się do tych folderów jest oczywiście możliwe poprzez ikonę Katalog domowy znajdującą się na pulpicie.

Spotkał się kiedyś ktoś z Was z podobnym problemem? Inni użytkownicy systemu twierdzą, że nic nie zmieniali w ustawieniach czegokolwiek.

Fedora 14, Gnome 2.32.0

ps. jaką wersję kernela macie w systemie z wszystkimi aktualizacjami?

Także myślałem nad związkiem typu plików z programem. Niestety dalej mam problem. Żadnych ustawień mogących coś zmienić w System --> Preferencje --> Preferowane programy. Przez gconftool-2 także nie mam pojęcia czy można rozwiązać ten problem. Jeden z użytkowników (w podanym przez Ciebie linku) zasugerował

start nautilus (from the terminal if you have to) go to your /homeright click on a folder > propertiesopen with... tab click add find file browser...

Ale nic takiego nie znalazłem. We właściwościach są jedynie zakładnki: Podstawowe' date=' [b']Symbole[/b], Uprawnienia oraz Notatki. Z kolei opcja Otwórz za pomocą ustawiona jest na katalog - czyli dobrze.