Jusko Napisano Kwiecień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2011 Witam. W XFCE 4.6 problem był rzadziej, ale był. Mianowicie - nawet przy odznaczonej opcji zapamiętywania sesji przy wyłączeniu, uruchamiają się rzeczy sprzed wyłączenia. Ba - mam wrażenie, że startują nawet rzeczy losowe - orage, google chrome czy czasem konsola (jakby zapisany stan sprzed paru wyłączeń). Ktoś coś o tym wie? :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2011 Ja nigdy z tym nie mialem problemu. Przy pierwszym logowaniu od razu wylogowuje sie z odznaczeniem (odznaczenie - dziwnie to brzmi w tym kontekscie, chodzi o "wyczyszczenie" checkboksa ) opcji "Zapisanie sesji przed wylogowaniem". Spróbuj pozamykac wszelkie aplikacje na wszystkich desktopach i wtedy... No i potem pilnowac, zeby przypadkiem nie "zahaczyc" opcji przy wylogowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Kwiecień 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 14, 2011 Z automatu uruchamia sie (nie wiem dlaczego akurat te rzeczy) - google chrome, xterm oraz okno z wyborem tapet pulpitu. Spróbuje jeszcze skasowac ustawienia xfce z /home i zobaczymy. Nic - jedyne co zyskalem to rozwalenie sobie defaultowego wygladu fedory Problem jednak nadal jest. EDIT: Wydaje sie, ze pomoglo zamkniecie wszystkiego (czysty pulpit), zaznaczenie zapisania sesji, wylogowanie, zalogowanie, odznaczenie zapisania sesji. Zalogowalem sie ponownie i nie ma problemu. Widocznie nadal jakos pamietalo tamten stan. Oceniam wersje 4.8 pozytywnie - jeszcze dowiem sie tylko, jak usunac ikony partycji ntfs z pulpitu, i bedzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi