Jusko Napisano Kwiecień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2011 Witam. Mam dość irytujący problem. Okienko rozmowy komunikatora, okno pisania e-maila Thunderbirda, Thunar - wszystko domyślnie otwiera się w lewym górnym rogu ekranu. Jest to na dłuższą metę irytujące, gdyż wszystko muszę przeciągać potem na środek. Zamknę okno (np. rozmowy w pidginie, które przestawiłem na środek czy pisania e-maila), po czym gdy znów otworzę, pojawia się w lewym górnym rogu. Nieco to niewygodne i irytujące, gdyż wygodniej patrzy się na coś, co jest na środku, niż na coś w lewym górnym rogu. ps: czy domyślnie w XFCE można gdzieś ustawić jak w GNOME2, kombinację klawiszową ctrl+alt+backspace? Można ubić X'y w konsoli, jednak szybciej kombinacją niż przełączać się w konsolę, logować, potem wydać polecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2011 ps: czy domyślnie w XFCE można gdzieś ustawić jak w GNOME2, kombinację klawiszową ctrl+alt+backspace? Można ubić X'y w konsoli, jednak szybciej kombinacją niż przełączać się w konsolę, logować, potem wydać polecenie To jest powiązane z Xorgiem, a nie środowiskiem graficznym https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg#Ctrl-Alt-Backspace_doesn.27t_work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Kwiecień 29, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2011 Dzięki - jeden problem z restartem X'ów załatwiony. Dopisałem: setxkbmap -option terminate:ctrl_alt_bksp do ~/.xinputrc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi