Jusko Napisano Kwiecień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2011 Witam. Podobno (nie wiem, nie uzywam) w Ubuntu zagoscily juz sterowniki dla kart ATi/AMD oparte o Gallium3D, co rzekomo podkreca ich wydajnosc. Wprawdzie gdzies wyczytalem, ze nie obsluguja one mojej karty (zbyt stary model), jednak nie szkodzi przetestowac. Dla Ubuntu idzie na launchpadzie znalezc je gdzies, lecz jak ma sie sprawa z Fedora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2011 Podejrzewam, ze w Fedorze juz sa. F15 zawiera Mesa 7.11 (a dokladnie snapshot 20110412), a U11.04 ma Mesa 7.10.costam. [EDIT] OK, sprawdzone w release-notes: Radeon 3D support for R600 and above is now gallium based. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Maj 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2011 Ja sie nie lapie na to, mam RV200 jesli sie nie myle. Ciekawe jak wtedy bedzie z rozwojem sterowników nie lapiacych sie na Gallium3D. Cóz, moze pokusze sie o upgrade do F15, zobaczymy co z tego bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi