MC' Napisano Maj 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2011 Witam, jakoś nie mogę znaleźć tej opcji. Jak włączyć widok zagłębionego terminala w Krusaderze? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2011 Ożesz... Co to jest "zagłębiony terminal"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Maj 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2011 Witam. słowo brzmi (przynajmniej u mnie) "zagnieżdżony" - ale też nie pojmuj ę gdzie się zagnieździł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2011 A to ja chyba wiem o co chodzi. W Krusaderze można włączyć okienko terminala wbudowane w okno Krusadera. Kiedyś włączało się to jednym kliknięciem w opcjach, ale obecnie nie działa. (przynajmniej u mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 19, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2011 zagłębiony, zagnieżdżony, wbudowany, wkomponowany bez sensu bawić się w synonimy problem jest jasny. Niestety brakuje mi tego a w google jest informacja pt "jest" wiec myślałem że komuś to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Maj 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2011 @MC' Ale Tobie sie rozchodzi o Narzedzia -> Konfiguracja Krusadera -> (X) Pokaz emulator terminala Narzedzia -> (X) Pokaz emulator terminala ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Maj 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2011 CTRL+ALT+T tez działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Maj 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2011 @neometal Nie wiem jak oni wpadli na ten skrót, ale w aplikacjach raczej się używa dwu klawiszowych np <alt><t>. Od lat wielu sporo ludzi używa <ctrl><alt><t> do uruchomienia po prostu terminala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Maj 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2011 @neometal Nie wiem jak oni wpadli na ten skrót, ale w aplikacjach raczej się używa dwu klawiszowych np <alt><t>. Od lat wielu sporo ludzi używa <ctrl><alt><t> do uruchomienia po prostu terminala W KDE nie ma takiego globalnego skrótu, może własnie dlatego jest w krusaderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 20, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2011 Dokładnie tak! Dzięki o to chodziło chłopaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi