slasar Napisano Maj 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2011 Konfig : stary komputer ze zintegrowaną kartą graficzną BEZ MONITORA i F14. Łączę się z tym przez VNC. Problem : nie mogę zmienić rozdzielczości na większą niż 856x600. Jak to zwiększyć ? ps. nomachine byłoby lepsze od vnc ale fedorze akurat powoduje błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Maj 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2011 $ szukaj-RPM-a nx nxmanager-3.4.0-3.x86_64 nxnode-3.4.0-13.x86_64 nxserver-3.4.0-12.x86_64 nxclient-3.4.0-7.x86_64 Jakie bledy? U mnie dziala jak nowe.. Tak na Ubuntu jak i Fedorze. uruchomienie vnc dla konkretnej sesji, a pózniej laczenie sie z nia: vncserver :1 -geometry 1024x768 -depth 16 PasswordFile=/home/$USER/.vnc/passwd -rfbport=5900 -alwaysshared Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slasar Napisano Maj 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2011 Jakie błędy? U mnie działa jak nowe.. Tak na Ubuntu jak i Fedorze. takie a co do rozdzielczości google podpowiada edycję xorg.conf, którego u mnie nie ma :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2011 takie a co do rozdzielczości google podpowiada edycję xorg.conf, którego u mnie nie ma :< Sobie zrób: Xorg -configure ale cudów nie oczekuj. Będzie tam tylko podstawowa konfiguracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi