mag9lubuskie Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Chetnie bym sie tym pobawil. Slyszalem o jednodyskietkowych Linuchach, moze i wsrod bootowalnych z CD jest jakis wybor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 WEJDŹ TUTAJ W dziale dystrybucje masz poddział bootowalne. A następnym razem polecam www.google.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanek Napisano Listopad 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2004 Jak dla mnie najlepszy Livecd to PLD, zarówno w wersji minicd jak i "normalnym" 700mb cd. Ostatnio wyszła wersj 1.0 ale u mnie są problemy z uruchomieniem jej. Dlatego polecam weresję 0.95. W pełnej wersji dostępnych jest kilka wm na jednym cd. To jak dla mnie najlepszy sposób żeby zapoznać się wstępnie z linuxem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 pocket linux - krajowy, 1 dyskietka, linka nie pamiętam, sprawdz google a cd? gnoppix? taki knoppix tyle ze bez K ale za to z G [i chwała mu za to] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Witam!! No jeszcze jest np. Aurox no i Suse a także Agnula, czy jakos tak(linuksik do muzyki i takich tam rzeczy hehe). Jest tego troszku!! :) POZDRO!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Ludziska, poznajcie http://www.distrowatch.com/ !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpoonMan Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Moim zdaniem najlepszy jest Damn Small Linux .... jest maly szybki i posiada to co najwazniejsze .... zadnych zbednych dodatkow .... a ponizej link Damn Small Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbull82 Napisano Listopad 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2004 Tak naprawdę, to obecnie już IMHO coraz więcej dystrybucji jest udostępnianych również w wersji startu z CD. Na przykład w Mandrake'u nazywa się to MandrakeMove Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackass Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 no osobiście polecam PLD live cd ale z płytek botowalnych jest dużo..... między innymi knoppix którego pewnie wszyscy znją, znam też navynos albo ubuntu live cd. a tak na marginesie to ubuntu linux jest chyba kontynuacją debiana ale może mi się tylko zdawać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Ja z dyskietkowej też polecam PocketLinux A z CDków polecam MandrakeMove... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 a tak na marginesie to ubuntu linux jest chyba kontynuacją debiana ale może mi się tylko zdawać.... Nie zdaje Ci się. Na stronie Unbutu Linux jest wyraźnie napisane: "Ubuntu is a Linux distribution that starts with the breadth of Debian". Kiedyś ktoś napisał, że to Debian z ludzką twarzą. Chba go sobie przetestuje Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astronom Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Ja proponuję tą oto listę: http://www.frozentech.com/content/livecd.php Mam nadzieję, że się przyda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Polecam też zerknąć na cdlinux.pl - działa całkiem znośnie jak na distro bootowalne. Jak ktoś ma stację dyskietek, to może nawet zrzucić sobie config Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi