Skocz do zawartości

Wypalanie K3B X 4

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie,chodzi mi o wypalanie płyt predkością x 2 x 4 pod k3b.

Więc tak wkładam płyty typu TDK- 1-16x Verbatim-16x ,k3b,Brasero, widzi najniszą prędkośc nagrywania x6 x8 x12 x16.

Pytanie co jest powodem ze nie chce wypalic x2 x4 .Pod wine używam dvd decrypter predosc optymalna x 2,4 wypaliło średnią x 5,8.Mam nagrywarke SONY DVD RW DW-Q28A.Może jakaś opinia co do wypalania, porada, sugestia.

To jest normalne. Wypaliłeś kiedyś na tej nagrywarce na jakimś programie z prędkością niższą niż 5 (ale mam na myśli prędkość rzeczywistą, a nie to, że w programie ustawiłeś sobie 2, a i tak nagrał z min. 5)? Z tego co kiedyś gdzieś przeczytałem to jest wina firmware'u nagrywarki.

To jest normalne. Wypaliłeś kiedyś na tej nagrywarce na jakimś programie z prędkością niższą niż 5 (ale mam na myśli prędkość rzeczywistą, a nie to, że w programie ustawiłeś sobie 2, a i tak nagrał z min. 5)? Z tego co kiedyś gdzieś przeczytałem to jest wina firmware'u nagrywarki.

Owszem z predkością x2,4 a Sony DW-Q28A firmware jest zaktualizowany.

To w takim razie możesz użyć narzędzi konsolowych, które pozwalają na wymuszenie ustalonej prędkości, jeśli tylko dopuszcza to firmaware. Ale nie powiem jakich, bo już nie pamiętam. Nie używałem nagrywarki chyba już z dwa lata.