michaelp492 Napisano Czerwiec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2011 Witam wszystkich,jestem nowy na tym forum choć z Fedorą miałem już kilka razy styczność. Uważam że to jedna z najlepszych dystrybucji Linuksa (Ubuntu moim zdaniem jest coraz gorsze). Jednak mam taki mały problem: Zainstalowałem Fedorę 15 na laptopie HP dv5-1160ew. Jako że mam kartę NVIDIA GeForce 9600M GT i domyślny sterownik niezbyt chciał współdziałać (laptop się przegrzewał), zainstalowałem z repozytorium RPM Fusion najnowszy sterownik za pomocą polecenia "yum install kmod-nvidia". Sterownik ładnie się zainstalował jednak podczas uruchamiania systemu zamiast loga fedory mam 3 paski u dołu ekranu a po ich załadowaniu pokazuje się na sekundę logo NVIDIA i przełącza się do ekranu logowania. Może ktoś wie jak przywrócić logo Fedory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2011 Podczas ładowania, czyli splash screen plymouth? Było na forum wiele razy i na wiki też jest. http://wiki.fedora.pl/wiki/GRUB#Plik_.2Fboot.2Fgrub.2Fgrub.conf_-_typowe_opcje parametr vga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelp492 Napisano Czerwiec 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2011 Ok dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2011 Można też yum install bootconf-gui Teraz wystarczy uruchomić bootconf i ustawić odpowiednią rozdzielczość dla Vesa framebuffer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi