bresio Napisano Czerwiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2011 Po aktualizacji fedory z F14 na F15 mam mały problem z Gnomem 3. Pracuje na laptopie Dell z procesorem I5. Procesor z kartą graficzną (tak jest w ulotce). Po aktualizacji wszystko z Gnomem 3 działa ok. Po uruchomieniu komputera w stacji dokującej z zamkniętą klapą od monitora i podłączonymi dwoma monitorami Gnom 3 uruchamia się w trybie zastępczym usiłując wmówić mi, że mój sprzęt nie jest w stanie sprostać wymaganiom Gnoma 3. Przy włączaniu komputera w tej samej stacji, ale z otwartym monitorem, Gnome startuje jak trzeba. Następnie w konfiguracji monitorów mogę włączyć dwa pozostałe, wyłączyć ten od laptopa, zamknąć klapę i Gnome działa ok. Co to się wyrabia? Gdzie i jak to zgłosić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2011 Co to się wyrabia?Nie wiem, ale... Gdzie i jak to zgłosić? https://bugzilla.redhat.com Sprawdź wcześniej czy ktoś już czegoś podobnego nie zgłaszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bresio Napisano Czerwiec 16, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2011 Nie wiem, ale... https://bugzilla.redhat.com Sprawdź wcześniej czy ktoś już czegoś podobnego nie zgłaszał. Na chwilę obecną nie jest rozwinięta funkcja dokowania w Gnome3, ale podobno będzie podobnie jak w Gnome2. Rozwiązanie z dokowaniem i budzeniem komputera jest następujące: 1. Budzimy komputer bez wpinania w stację dokującą. 2. Wylogowujemy się 3. Wpinamy komputer w stacje 4. Logujemy się ponownie Przy zaznaczeniu opcji uruchomienia wszystkich programów działających podczas wylogowania, mam y efekt zbliżony do uśpienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi