MC' Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 Witam, Chcialbym aby zadanie crona wyswietlalo mi informacje ze skryptu wykonywanego np co minute na st wy. Wiem jak to wyjscie przekierowac do pliku albo wylaczyc fetchmaila (tzn przez opcje --silent). Ale chce zeby co ta dana minute na konsoli wyskakiwalo mi wyjscie skryptu który co minute jest wykonywany w cronie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 Mozesz zrobic przekierowanie (w 'crontab -e') do konkretnego tty/pts (polecenie > /dev/pts/666), ale nie jestem pewien czy to na pewno dobry pomysl. Moze Ci to rozwalic wyswietlanie tego co masz aktualnie (np. mc, screen), i mozesz tego tez nie zobaczyc jesli aktualnie ogladasz cos co jest czesto aktualizowane. Chyba lepiej poprostu do pliku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 Gdzies Borzole chyba pomagal komus i dawal link do skryptu, który na biezaco sobie odczytuje pliczek. Poszukaj edited: w wolnej chwili miedzy partyjkami lola znalazlem: http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/24438-sledzenie-pliku-tekstowego-log-wykonanie-skryptu-dla-nowych-linii/page__view__findpost__p__152317 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 Chyba lepiej poprostu do pliku......a do tego na wybranym terminalu tail -f plik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 nom, czyli można by w sumie coś takiego zrobić na początku tego skryptu: # przekieruj wyjście do potoku, jeśli nie uruchomiono z terminala if ! tty -s ; then pipe=/tmp/script_pipe mkfifo -m 600 $pipe exec &> $pipe fi a potem kiedy i gdzie masz na to ochotę użyć: $ tail -f /tmp/script_pipe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2011 Ok dzięĸi to powinno zadzaiałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2011 jak wyślesz w tło: $ tail -f /tmp/script_pipe & to będziesz miał fajną przeszkadzajkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Lipiec 15, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2011 Jest jeszcze wall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi