marekc12 Napisano Lipiec 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2011 Witam wszystkich forumowiczów, od jakiegos czasu szukam informacji na temat instalacji motywu Elementary dla Gnome w Fedorze. Wiem, ze jest to bardzo latwe w Ubuntu (przyklad: http://www.ubucentrum.net/2009/12/elementary-nowoczesny-wyglad-ubuntu-w.html), praktycznie 2 polecenia. Jednak w przypadku Fedory nic nie moge znalezc. Mysle, ze trzeba sobie samemu skompilowac paczke (ale nie bardzo wiem skad wziac zródla)? jakies wskazówki? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diseant Napisano Lipiec 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2011 Zacznijmy moze od tego, jaka wersje GNOME masz (jak wiesz sa wlasciwie 3 wersje). O ile mi wiadomo to kazdy menadzer okien trzyma swoje tematy w folderze /usr/share/themes, gdzie mozna latwo i przyjemnie wrzucac swoje lub nie swoje motywy. Jezeli chodzi o GNOME 3, to musisz sie dodatkowo zaopatrzyc w twora pod nazwa gnome-tweak-tool, gdzie mozesz zmienic motyw na pasujacy. Gdzie znalezc motywy (wliczajac w to elementary). Otóz sa magiczne strony ...-look.org, gdzie mozesz w latwy sposób znalezc pasujacy dla Ciebie motyw. Mysle, iz pomoglem, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2011 Zapewne motyw jest do G2 a w systemie - jesli to Fedora 15 - jest G3. [EDIT] Z linku wynika, ze to motyw Gnome 2, wiec jest pewnie tak jak mowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi