Gość If only... Napisano Sierpień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2011 Udało mi się uruchomić fedorę, gdy wziąłem aktualizacje to wyskoczył bład i gdy wziąłem szczegóły to było napisane could not add package update for fedora-release-rawhide-15-3(noarch)updates: fedora-release-rawhide-15-3.noarch Zdaje się, że ten komunikat wyskakuje przy próbie aktualizacji graficznym narzędziem. Wykonasz aktualizację w okienkowym terminalu (Aplikacje > Narzędzia systemowe > Terminal), powinny przejść. su -c "yum update" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERo8 Napisano Sierpień 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2011 @UP Dzięki, zadziałało, tylko że miałem szczęście że mi się fedora uruchomiła, bo jakby mi się nigdy nie uruchamiała to nie wiem jak bym to zrobił. Tylko teraz ciekawe czy ta aktualizacja naprawi ten problem, ale to się okaże po upływie pewnego czasu. BTW czy czymś się różni fedora zainstalowana z live DVD (ok. 600MB) od instalacji z iso do DVD (ok. 3.5GB) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2011 Na CD masz tylko podstawowy system z GNOME3. Na DVD masz jeszcze inne środowiska (kde na pewno, xfce - nie wiem) i wiele programów do wybrania (_odrazu_ → od razu) ORT przy instalacji systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERo8 Napisano Sierpień 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Czyli mogę sobie z internetu wszystko ściągnąć mimo, że instalowałem z live USB ? Nie ma w związku z tym jakiś ograniczeń ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Możesz. Nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 Nie ma ograniczen - wszystko i tak jest w repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERo8 Napisano Sierpień 4, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2011 wszystko i tak jest w repo. W czym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość If only... Napisano Sierpień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2011 W repozytorium. Rzut oka na temat (chyba to jest nieco nieaktualne) = http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/9893-yum-repozytoria/ Przejrzyj sobie zawartość katalogu /etc/yum.repos.d. Te, które są włączone będą zawierały linijkę enabled=1. Możesz sobie je wylistować w Termminalu ls /etc/yum.repos.d/* lub przefiltrować tylko włączone grep "enabled=1" /etc/yum.repos.d/* Przejrzyj sobie poradnik (chociaż zdaje się, że link już do niego dostałeś), sporo Ci to powinno wyjaśnić. http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik Odnośnie błędu, który Ci się pojawiał to dotyczył on (jeśli się nie mylę) dwóch pakietów, które były uaktualnieniami wpisów testowych repozytoriów. Tyle, że one i tak są domyślnie wyłączone o ile nie wybrałeś ich przy instalacji. Zawsze możesz zalogować się w trybie tekstowym a potem np. wydać polecenie startx. Odnośnie uruchamiania w trybie tekstowym dostałeś sugestię w poście #10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi