niecnota Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Mam FC15 z KDE i po restarcie czcionki ustawiają się na domyślne, rozdzielczość jest najwyższa. Jeśli chcę zmienić rozdzielczość to muszę na ten czas wyłączyć kwin, bo pojawiają się artefakty. Po zmianie rozdzielczości, panel jest wydłużony więc muszę mu ustawiać długość. Ten problem występuje też na innych distrach z KDE 4.6 Jak to naprawić? HD5670 otwarte sterowniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Opisałeś tak, że nie wiem czy problem jest z czcionką czy rozdzielczością, ale zobacz to http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/23791-problem-z-wielkosciami-czcionek-w-kde/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niecnota Napisano Sierpień 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2011 Chodzi o to że ustawiam czcionki droid sans a po restarcie znowu są sans serif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Sierpień 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2011 xorg.conf ? Usuniety i wygenerowany na nowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi