Liptong Napisano Wrzesień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2011 Cześć wszystkim! Fedorę mam zainstalowaną od wczoraj. Jest to mój pierwszy system linuxowy i chyba zdążyłem już coś zepsuć. Laptop włącza się normalnie, loguje się i wówczas pojawia mnie się komunikat "failed to load session gnome". Samą treść rozumiem natomiast nie mam bladego pojęcia co zrobić. Najpewniej będziecie potrzebować jakichś dodatkowych informacji. Wszystkie z wielką chęcią dostarczę tylko napiszcie czego potrzebujecie i jak mam to zrobić. PS Jeżeli tak topic się pojawił to przepraszam. Szukałem ale chyba nie dość dokładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Wrzesień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2011 Podaj sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Wrzesień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2011 czy ty chcesz logowac sie na roota czy na konto uzytkownika ? podaj tez wersje systemu, srodowisko graficzne (Gnome2, Gnome3) przeloguj sie (o ile da sie) na 2 konsole wirtualna (ctrl+alt+F2), zaloguj na konto ROOT i podaj zawartosc plików: /var/log/messages /var/log/xorg.log /var/log/gdm /etc/X11/xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Odważę się zasugerować, że problem dotyczy jedynie braku akceleracji graficznej System(bez polskiej lokalizacji?) uruchamia sesję gnome 3.0, a ona narzeka na brak akceleracji 3D i przechodzi w tryb 'fallback mode'. To oczywiście tylko jeden z wariantów, ale może warto go wziąć pod uwagę... Ach ten Gnome 3... Long live fallback mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Wrzesień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Hey, Scoot. *brohoof* [sorry, absolutnie nie mogłem się powstrzymać] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Wrzesień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2011 Nie ma tego złego. Dzięki temu this thread is now 20% cooler. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi