wall Napisano Wrzesień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2011 Zainstalowałem qt Nokii pod Eclipse. W Eclipse->preferences jest zakładka QT Chciałem ją skonfigurować (podać bin path i include path) ale nie dałem rady. Wpisałem komendę whereis qmake (ścieżkę do qmake muszę podać w bin path) ale nie podało żadnej ścieżki. Wpisałem kolejne polecenie, które znalazłem na innym forum, a które miało mi qmake zainstalować: yum install qt-devel qt-config Jak ścieżki nie było tak nie ma :/ Korzystam z Fedory 15, XFCE Czy ktoś się bawił w QT pod Eclipse i czy w ogóle warto się męczyć z instalacją pod tym środowiskiem ? A może od razu przesiąść się na program Nokii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2011 Wpisałem komendę whereis qmake Sprawdź może, jako rootupdatedb #trwa chwilę locate qmake 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wall Napisano Wrzesień 9, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2011 W międzyczasie miałem edytować i napisać, że znalazłem w /usr/bin/ qmake-4 ale Eclipse i tak krzyczał ... ale mnie ubiegłeś ;p W każdym bądź razie działa ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi