przemal Napisano Wrzesień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2011 Witam, Jak zobaczyłem nową wersję Kadu to myślałem, że do przygotowania paczek wystarczy tylko w specu zmienić numer wersji i odpalić rpmbuild. Jednak po pierwszym błędzie i dokładniejszym zapoznaniu się ze zmianami w nowej wersji okazało się, że będzie to odrobinę bardziej czasochłonne Od wersji 0.10.0 pluginy można budować oddzielnie, także zewnętrzne moduły przenoszę do nowych paczek (jeszcze nie gotowe). Przy okazji wszystkie wewnętrzne pluginy przeniosłem do pod-paczek co wprowadza trochę zamieszania ale za to daje większą kontrolę nad tym co instalujemy. Aby wszystko było cacy muszę jeszcze uzupełnić opisy do pod-paczek ale zanim to zrobię chciałbym się dowiedzieć co myślicie o tym podziale. Paczki 64 bitowe i speca (z brakującymi opisami) można pobrać tutaj. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam36 Napisano Wrzesień 12, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 12, 2011 Szczerze mówiąc to ja zainstalowałem wszystko jak leci. Aczkolwiek taka kontrola często jest przydatna, więc chyba nie jest to złym pomysłem. Dzięki za paczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Wrzesień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 14, 2011 Świetny pomysł z meta-paczką. Dzięki! Już gra i buczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Wrzesień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2011 A które paczki są wymagane, żeby Kadu działało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 20, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2011 (edytowane) Niech zgadne: kadu? [EDIT] Chociaz nie. W koncu prawie wszystkie paczki musialem zainstalowac, zeby to sens mialo. Edytowane Wrzesień 20, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Wrzesień 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2011 No widzisz Jak postawiłem samo kadu to nie działało w przeciwieństwie do paczki z repo, a nie lubię instalować z dużo. Jeśli nikt nie będzie znał odpowiedzi to po testuję sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2011 Podstawa to paczka kadu + paczka z protokołem (a właściwie dwie jak ktoś chce mieć GG i Jabbera) i to wystarcza, żeby działało, ale ja np. lubię minimalizować do ikony w trayu, ale nie mogę trafić na paczkę odpowiedzialną za to. Myślałem, że to może te z "docking" w nazwie ale coś nie bardzo poszło. Na szczęście nie mam problemu, bo jeśli już korzystam z kadu, to wersja z repo w zupełności mi wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2011 Jakiś update do 0.10.1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Listopad 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2011 (edytowane) Nowe Kadu jest w wiki. Na razie F15, w najblizszym czasie postaram sie dac do F16. ---- Edit W wiki sa juz paczki dla F16 Edytowane Listopad 9, 2011 przez 3k_PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2011 Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 A które paczki są wymagane, żeby Kadu działało? libgadu na 128% A tak to może być jeszcze potrzebna paczka bodajże qt jakaś, był taki błąd w dawnych wersjach, że niby miało działać a trzeba było jeszcze jedną paczkę zainstalować ręcznie bo nie była "wymieniona" w zależnościach a bez niej ani rusz WalDo - docking chyba jest "podstawką", by w ogóle mówić o dokowaniu, dodatkowo przyda Ci się qt4_docking na przykład (mam załadowany docking i qt4_docking i dokowanie działa jak należy) przemal - głosuję całkowicie "za" podziałem modułów do paczek, daje to dużą kontrolę co tak (_na prawdę_ → naprawdę) ORT nam jest potrzebne i zachowuje niepisaną "zasadę" Fedory (w OSX było tak, że była jedna gigant paczka z większością modułów i nic po za tym, zero swobody ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi