Skocz do zawartości

Fedora Zatrzymuje Start Przy Ekranie Startowym

loganek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przy uruchamianiu Fedory 15 proces startu systemu zatrzymuje się na takim oto ekranie:

54523221002909.jpg

Wiem że podobny wątek był na tym forum całkiem niedawno: (http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/24528-system-nie-uruchamia-sie-po-aktualizacji/) jednak po pierwsze, to nie aktualizowałem systemu(i z czego pamiętam, nie instalowałem chyba niczego, co mogłoby znacząco zaingerować w system) a po drugie, temat nie pomógł mi rozwiązać problemu.

Jakie informacje(i jak je zdobyć) powinienem tutaj zamieścić, aby ktoś mógł mi pomóc?

Z góry dziękuje za zainteresowanie

Pozdrawiam

Usuń "rhgb" z opcji kernela i sprawdź kiedy i dlaczego zatrzymuje się uruchamianie.

Napisz, jaką masz kartę grafiki, czy instalowałeś zamknięte sterowniki (nvidia, ati) itp itd.

Jesteś już trochę na tym forum, to mógłbyś się nauczyć co wypada podać pisząc o problemach.

A na początek to zrób to co napisał Miszcz powyżej :P To może mieć znaczenie w powiązaniu z karta grafiki i zamkniętymi sterownikami z RPM Fusion.

jak sie okazało, winny był pewien program wrzucony do autostartu. Dzięki wszystkim za zainteresowanie:)

PS.

Jesteś już trochę na tym forum, to mógłbyś się nauczyć co wypada podać pisząc o problemach.

(niestety) to że jestem zarejestrowany tu od kilku lat nie świadczy o tym że często zaglądam na to forum

• Downvote 1

@Waldo

czemu nie zrobic takiego malego Faq przed tworzeniem watku ? Jakie logi wklejac itp.

A kto poza Tobą to przeczyta? ;)

Ale jeśli masz pomysł, to dołącz do naszych edytorów wiki - jak coś się pojawi na wiki, to ktoś to zacznie rozszerzać, rozwijać itp, itd. :) Będzie na wiki, to łatwo będzie podać link.