mateusz2615 Napisano Wrzesień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 (edytowane) Witam jestem poczatkujacym urzytkownikiem i chcialbym zainstalowac fedore 15 gnome ale mam problem bo nie wiem jak do tego sie zabrac czytalem w ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/180.35/README/appendix-a.html i nie ma tam mojej karty i czy mam zainstalowac pliki od nvidii czy te przez rpm fusion i czy mam zainstalowac akmod-nvidia czy akmod-nvidia-pae a moja karta to nvidia gt430 Edytowane Wrzesień 28, 2011 przez mateusz2615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2011 [...] urzytkownikiem [...]Użytkownikiem - przepisz to 100 razy. [...]i chciałbym zainstalować fedore 15 gnome ale mam problem bo nie wiem jak do tego sie zabrać Ot, po prostu zainstaluj Osobiście zamiast obrazu LiveCD/LiveUSB polecam Pełne DVD lub obraz netinst.[...]czy mam zainstalować pliki od nvidii czy te przez rpm fusion i czy mam zainstalować akmod-nvidia czy akmod-nvidia-pae a moja karta to nvidia gt430Plik z końcówka PAE jest dla - niespodzianka - jądra PAE Sprawdź jakie masz u siebie (polecenie uname -a) Przeczytaj proszę nasz poradnik na wiki (CAŁY), ale w temacie Twojego problemu w szczególności część → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Nvidia Przy okazji: Linux rozróżnia wielkość liter więc [a]kmod-nvidia-pae to nie to samo co [a]kmod-nvidia-PAE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi