Skocz do zawartości

Nvidia Gt 430

mateusz2615

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem poczatkujacym urzytkownikiem i chcialbym zainstalowac fedore 15 gnome ale mam problem bo nie wiem jak do tego sie zabrac czytalem w ftp://download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/180.35/README/appendix-a.html i nie ma tam mojej karty i czy mam zainstalowac pliki od nvidii czy te przez rpm fusion i czy mam zainstalowac akmod-nvidia czy akmod-nvidia-pae a moja karta to nvidia gt430

Edytowane przez mateusz2615

[...] urzytkownikiem [...]
Użytkownikiem - przepisz to 100 razy.

[...]i chciałbym zainstalować fedore 15 gnome ale mam problem bo nie wiem jak do tego sie zabrać
Ot, po prostu zainstaluj :) Osobiście zamiast obrazu LiveCD/LiveUSB polecam Pełne DVD lub obraz netinst.
[...]czy mam zainstalować pliki od nvidii czy te przez rpm fusion i czy mam zainstalować akmod-nvidia czy akmod-nvidia-pae a moja karta to nvidia gt430
Plik z końcówka PAE jest dla - niespodzianka - jądra PAE :) Sprawdź jakie masz u siebie (polecenie uname -a)

Przeczytaj proszę nasz poradnik na wiki (CAŁY), ale w temacie Twojego problemu w szczególności część → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Nvidia

Przy okazji: Linux rozróżnia wielkość liter więc [a]kmod-nvidia-pae to nie to samo co [a]kmod-nvidia-PAE.