dzikiws Napisano Październik 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 Witam. Nie mogę zainstalować sterownika do drukarki HP LaserJet 1020, robiłem wszystkie możliwości: update systemu, Hplip + gui, cups, foo2zjs, czy to instalacja z repo czy własna kompilacja - nic nie daje, we wszystkich przypadkach po dojściu do pobierania plug-inu, następuje praktycznie zawieszenie modułu hp-plugin, obciążenie procesora 100%, i po kilkudziesięciu sekundach wyświetla komunikat: Plug-in file doest not match its digital signature - error:code 2. Robiłem to samo na dwóch różnych dystrybucjach Fedora 14 i386 i PCLinuxOS 2011.06, wszystkie poprawki w systemach, konfiguracje, kompilacje i nic, ten sam efekt - nie pobiera sterownika - się zawiesza, jedynie przy konfiguracji Cups dochodzi do końca, ale i tak nie działa drukarka bo nie ma sterownika, dotej pory nie było problemu, zawsze drukarka chodziła, stery - plugin były pobierane i wszystko działało. Na obecną chwilę używam skryptu i sterownika z windy - co prawda uruchaniany ręcznie ale drukarka działa. Czy ktoś spotkał się z takim problemem, czy istnieje jakiś problem w servisie hp, bo trochę dziwne że wyświetlony komunikat mówi o "digital signature". to tak jak bym chciał ściągnąć sterownik nie do tej drukarki. Pozdrawiam. Proszę o sugestie i informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 (edytowane) Próbowales zgodnie z opisem na tej stronie → http://foo2zjs.rkkda.com/ w dziale "Download and Install"? [EDIT] A propos "digital signature" i serwisu HP. Jesli uruchamiasz skrypt jako zwykly user z wykorzystaniem sudo, to chyba sluszniejsza (jesli nie jedyna) droga jest przejscie na roota i odpalenie skryptu z tego konta. Edytowane Październik 3, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Październik 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 Witam, nie doczytales do konca moje opisy - pisalem ze próbowalem wszystkich mnie znanych sposobów - czy z konta user-a czy root-a, wiem ze skrypt hp-plugin uruchamia sie z konta root-a, ale w tym problem - nie sciaga firmware drukarki - najdziwniejsze jest zdanie - "Digital signature download failed, sciagnalem plik hplip-3.11.7-plugin.run to znowu wyswietla brak hp_laserjet_1020.fw.gz przy uruchomieniu hp-firmware, i tak w kólko, a nie moge sciagnac samodzielnie sterownika - to jest problem, przy odpaleniu hp-plugin i wskazaniu mu pliku hplip-3.11.7-plugin.run z twardziela wyskakuja bledy typu newline, i znowu d.... (oczywiscie jako root - aby nie bylo niedomówien) Pozdrawiam. Tak robilem to tak ja tej stronie - nawet kompilowalem i to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 A to nie jest ten sam problem? → http://www.ubuntu-pomoc.org/error-plug-in-file-does-not-match-its-digital-signature-file-may-have-been-corrupted-or-altered-error-code-2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Październik 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2011 Witam. Serdecznie dziękuję - to jest ten problem - jakoś nie wpadł mnie w "oko" - dzięki - teraz sprawa jest jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi