intruz Napisano Październik 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 Posiadam kartę Radeon HD 3650 z pamięcią DDR-2. Wcześniej na systemie Windows przetaktowana była pamięć na niej z 800 MHz na 1100. Bardzo duży wzrost wydajności dawało to w grach (mniejszy niż OC GPU), dlatego chciałbym się dowiedzieć jak osiągnąć ten sam efekt na Fedora 14 x64. Wiem że drivery są zainstalowane chyba poprawnie i OpenGL też, bo dzisiaj pobrałem i uruchomiłem grę Nexuiz. Niestety działała ona w dość niskich szczegółach przy ilości około 20 fps (a przecież nie jest jakoś super graficznie zaawansowana). Dlatego moje pytanie czego użyć, aby przetaktować tą kartę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 Tu raczej nie chodzi o wydajność karty, tylko kiepski sterownik, który nie wykorzystuje jej całego potencjału, jeśli nawet Nexuiz tak działa. W tę grę na dobrych ustawieniach grałem już na GF5200 i było zawsze ok. 60 fpsów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano Październik 18, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 W tym co piszesz może być sporo prawdy. Na Windows XP grałem w Test Drive Unlimited z HDR w 1680 x 1050 a tutaj w 800 x 600 się zacina :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi