callou Napisano Październik 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2011 Witam, mam taki oto warning: /sbin/ldconfig: /usr/lib64/libnetcdf.so.7 nie jest dowiązaniem symbolicznym pojawiający się przy instalacji nowego oprogramowania przez yum. Nie zawsze to się pojawia, być może wtedy, kiedy instalowane są nowe biblioteki. Aby wyeliminować to, czy należy ustawić analogicznie do lrwxrwxrwx. 1 root root 18 10-17 16:22 /usr/lib64/libnetcdf.so.6 -> libnetcdf.so.6.0.0 Czyli zrobić mv libnetcdf.so.7 libnetcdf.so.7.0.0 a potem zrobić link symboliczny ln -s libnetcdf.so.7.0.0 libnetcdf.so.7 ? Czy taki warning powoduje, że dzieje się coś złego i jak to rozwiązać? Czy ktoś może mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2011 Czyli zrobić mv libnetcdf.so.7 libnetcdf.so.7.0.0 a potem zrobić link symboliczny ln -s libnetcdf.so.7.0.0 libnetcdf.so.7 Najpierw pokaż ls -l /usr/lib64/libnetcdf.so* i powiedz jaka wersja Fedory? Jeśli F15, to skąd wziąłeś /usr/lib64/libnetcdf.so.7? Chyba nie włączałeś repozytoriów rawhide? A jeśli na beta F16, to u mnie jest wersja 7.1.1 a nie 7.0.0. Zainstaluj bibliotekę po bożemu a linki ustawią się same. Usuń pakiet netcdf (i zależności - nie powinno ich być dużo) a potem ponownie zainstaluj netcdf oraz te paczki, które wcześniej odinstalowałeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Listopad 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 ok, odinstalowałem netcdf. Do tego usunąłem plik odpowiedni *.so.7. Zainstalowałem nową bibliotekę netcdf. Trzeba było co prawda dodać sporo fraz do linkowania -lcurl -lhdf5 -lhdf5_hl ale działa i chyba jest okay. tzn nie ma warningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi