michcio Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 Witam, instaluję fedora linux przez virtualboxa i po instalacji ukazuje się okno i teks localhost.domain i login i haslo podac, co nalezy tu wpisac? zalezy mi na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 Witam, instaluję fedora linux przez virtualboxa i po instalacji ukazuje się okno i teks localhost.domain i login i haslo podac, co nalezy tu wpisac? zalezy mi na czasie. Wejdź na mojego bloga, po prawej masz tutoriale. Tam jest napisane co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 duzo tego, a nie moglbys napisac co źle robię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 instaluję fedora linux przez virtualboxa"przez" tzn. jak? i jeszcze → http://rtfm.killfile.pl/#pilne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 za pomocą virtualbxoa, no pomozcie prędko, bo czasu brak mi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 no pomozcie predkoJeszcze raz → http://rtfm.killfile.pl/#pilne A pomógl Ci predko esail 2 posty wyzej - tam masz wszystko. [EDIT] Prawdopodobnie zle zainstalowales system i to co widzisz to tryb tekstowy. Zainstaluj od nowa zgodnie z przewodnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 w etapie "Po chwili maszyna powinna się uruchomić i powinniśmy zobaczyć pulpit." nie mam tego, po prostu rozpoczyna się instalacja nic mi się wczesniej zaden pulpit nie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 (edytowane) po prostu rozpoczyna sie instalacja nic mi sie wczesniej zaden pulpit nie pokazujeSciagnales plyte instalacyjna a nie LiveCD (a na tym opiera sie podany wczesniej tutorial). Jesli u Ciebie rozpoczyna sie instalacja, to ja po prostu wykonaj. Jesli gdzies sie zatrzymuje i nie wiesz co dalej, to zrób screenshot i wrzuc na jakis darmowy serwer obrazków (tylko nie imageshack.us, bo stamtad ostatnimi czasy slabo sie sciaga - osobiscie polecam imgur.com). Edytowane Październik 22, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 instalacja idzie dobrze aż do ostatniego momentu, jest restart i wyswietla mi sie fedora 15 release .. podaj login i haslo, wpisuję root i haslo co wczesniej ustaliłem , wywala to dokladnie, http://pokazywarka.pl/l1ksu9/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 wpisuję root i haslo co wczesniej ustaliłem , wywala to dokladnie, http://pokazywarka.pl/l1ksu9/ To jest tryb tekstowy. Wszystko wskazuje na to, że przy instalacji "zapomniałeś" o instalacji X-ów i desktopu Zmieniałeś coś na liście pakietów do instalacji? Wydaje mi się, że prościej dla początkującego użytkownika jest wystartować z LiveCD i po uruchomieniu systemu zainstalować go na dysk twardy (tutorial powyżej - again). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 a skąd pobrać livecd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 http://fedoraproject.org/en/get-fedora-options Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 ok to zainstalowane mam, ale ang. wersja, jak polską dorobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 ok to zainstalowane mam, ale ang. wersja, jak polską dorobić?Uruchom jako root "system-config-language" i wybierz z listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcio Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 udało się, były odznaczone w instalacji niektóre elementy i dlatego potem nie działało, plus dla waido za pomoc, może zaliczę, bo to dopiero instalacja a zadania mam w oparciu o ten system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi