GothicBezimienny Napisano Listopad 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2011 Prosil bym was o podanie najlepszych edytor tekstu z funkcja kompilacji poza terminalem i konsola typu Anjuta. Do programowania w C. Nie chodzi mi o sam edytor tekstu jak Kate czy Vim bo u nich nie zauwazylem funkcji kompilacji i uruchamiania programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam36 Napisano Listopad 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2011 Chodzi Ci o IDE? http://forum.fedora.pl/index.php?/topic/24671-cc-ide/ Wydaje mi się, że w Gedicie dało radę jakoś podpiąć kompilator (przynajmniej javac). Słyszałem jeszcze o Sublime Text 2 (nieograniczony trial). Kolega chwali, ja nie próbowałem. Na przyszłość poszukaj trochę najpierw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 1, 2011 A w czym niby się kompiluje jak nie w konsoli? Nawet Visual Studio ma wbudowaną konsolę. Jeśli szukasz czegoś lekkiego to Anjuta lub Geany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano Listopad 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 W swoim życiu miałem okazję testować wiele IDE zarówno tych pod Windows jak i Linux. Jedno okazało się być wyjątkowo dobre. A jest to Code::Blocks. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 Ja polecam QtCreator i Code::Blocks. Eclipse i NetBeans sprawiały mi dziwne problemy. Np, instalacja wtyczki GIT-a do Eclipse poskutkowało permanentnym usunięciem wszystkich moich ustawień Eclipse jak i innych wtyczek (np. od kolorowania składni :\). A NetBeans... jakiś taki mulasty strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Listopad 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 Code::Blocks ma dobrą opinię bardzo, na studiach czasami stosuje się Geany i też wydaje mi się dobry Chociaż - tak pół-żartem - prawdziwy programista powinien kompilować z konsoli bez pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi