necrordian Napisano Listopad 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 Witam. Od dawna mam dość uporczywy problem, aż tak że tymczasowo korzystam z windowsa (nawet nie wiecie jakie to dziwne uczucie po takim czasie użytkowania fedory siedzieć na wynalazku Microsoftu ). Otóż jakoś wcześniej ze skype nie korzystałem ale w wyniku nowych znajomości bardzo się przydaje. Mam z nim jeden tajemniczy problem - dźwięk się lubi przyciąć, nawet jak nic nie robię na komputerze to i tak dźwięk się przycina, a co dopiero jak np włączę firefoxa. Na windowsie tak dla porównania cały komputer tnie się momentami lekko ale skype co bym nie robił zawsze pięknie śmiga. Próbowałem obniżać nice dla skype ale to nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Listopad 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 Jesli dzwiek sie chrzani tylko kiedy masz wlaczonego Skype to co ? Problem ze Skypem (ktory jest teraz notabene wlasnoscia Microsoftu ) ew. mozesz jeszcze poszukac odpowiedzi tutaj: https://wiki.archlinux.org/index.php/Skype#Crackling_.2F_Noisy_sound_.28mainly_using_64-bit_OS.29 moze pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 Próbowałem obniżać nice dla skype ale to nic nie daje. Myślę, że jeśli już w tym kierunku, to raczej procesom serwera dźwięku trzeba dać wyższy priorytet a nie aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necrordian Napisano Listopad 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 3, 2011 @alkuzad Sposób z tego linku działa świetnie. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi