@WalDo Napisano Listopad 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 Skąd to kolega WalDo wyczarował, też chce tą książkę *) Proszę bardzo. Jest darmowa i ogólnodostępna. Podaje adresy, są to m.in. forum.fedora.pl, wiki.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Listopad 14, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 Instalacja przebiegla prawidlowo ale po logowaniu sie do Fedory jak i uruchomianiu Nod32 wyskakuje okno z komunikatem..i Program Nod32 nie odpala.. plik na serverze o nazwie nod32_jpg.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/521/nod32jpg.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Listopad 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 Jak dla mnie jest to bardzo prosty i czytelny komunikat (Pokazal Ci sie tez zreszta w konsoli - jest w tym co wkleiles). Przeczytaj cos tak ze 3 razy zanim cos wkleisz kk ? Fedora jak pewnie wiesz bo czytałeś coś o swoim systemie posiada wbudowany system polityki bezpieczeństwa SELinux. A ten antyvir z nim nie współpracuje. I nawet podam Ci linka co wyskakuje po wpisaniu w google "selinux eset": http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2701 OFICJALNY FAQ esetu. W skrócie - albo wyłączyć SELinuksa albo znaleźć innego antywira. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2011 Dokładnie widać o co chodzi. NOD32 nie będzie współpracował z maszyną z SElinux. Opcje są dwie: 1.Wywal NOD32 albo 2.Wyłącz SElinux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ADAM00 Napisano Listopad 15, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2011 Podam może rozwiązanie instalacji NOD32 for Linux -Fedora -.podane przez Dział Pomocy Technicznej ESET Aby zainstalować Eseta na fedorze: 1. proszę otworzyć terminal i wydać polecenie "su" następnie należy podać hasło administratora. 2. Proszę wydać dwa poniższe polecenia: rm -rf /tmp/epkg.* rm -rf /tmp/eset* 3. Następnie dwa poniższe polecenia: chown root /home/username/Downloads/eset_nod32av_32bit_en.linux chmod +x /home/username/Downloads/eset_nod32av_32bit_en.linux 4. Następnie uruchamiamy pakiet instalacyjny poleceniem np: /home/username/Downloads/eset_nod32av_32bit_en.linux Witam WalDo dlaczego mam "WYWALIĆ NOD32", mnie! to pasuje takie przełączanie SELinux,czyli Off- na czas skanu partycji Windowsa NTFS takim to sposobem znalazłem 5 wirusów w niecałe 18 minut. Odnosząc się do innych sposobów leczenia Partycji -Windows- np:antywirus boot DVD Linux Kaspersky Disc 10 skan partycji NTFS trwa o wiele dłużej !!! Problem uważam za rozwiązany z taką o to uwagą, aby może dodać do tematu nazwę - Nod32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2011 Witam WalDo dlaczego mam "WYWALIĆ NOD32", mnie! to pasuje To była tylko jedna z 2 opcji. Z pewnością nie wyczerpuje to w pełni liczby rozwiązań. Nie pisz kilku postów pod własnymi - korzystaj z edycji jeśli piszesz odpowiedzi w odstępach kilku minutowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi