Skocz do zawartości

F16, Gnome 3.2.1 Wyglad Okien.

katoj

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Postawilem wczoraj F16 z nowym gome'em i mam problem ze zmiana wygladu okien na taki jaki by mi pasowal.

zainstalowalem gnome-tweak-tool, dodalem sobie ladne rozszerzenie powloki, ale okna zostaja stare i zmienic moge tylko na takie jakie sa w tweak-toolu do wyboru.

da sie jakos dodac nowe motywy? bo sie naszukalem prawie caly dzien i nic.

tak przy okazji: jakby jeszcze zmiane splash screena ktos zarzucil to tez sie nie obraze.,

albo otwierani plikow dwuklikiem z wlasna komenda (np. otwieranie filmow mplayerem, czy pobieranie napisow za pomoca skryptu)

pozdro.

[edit] udalo sie, trzeba bylo paczke rozpakowac do ~/.themes/ (tylko czasem sie krzaczy "cos poszlo zle", przy restarcie x'a)

jednak brakuje mi mozliwosci zmiany koloru np. menu pod prawym klikiem, i wszystkich innych rozsuwanych, sa za jasne i nie pasuja do reszty [/edit]

jednak brakuje mi mozliwosci zmiany koloru np. menu pod prawym klikiem, i wszystkich innych rozsuwanych, sa za jasne i nie pasuja do reszty [/edit]

Tak łatwo się nie da ale zawsze możesz zajrzeć do metacity-theme-1.xml w katalogu z tematem i poszukać odpowiednich wartości.

Po każdej zmianie Alt+F2, r, [ENTER] i tak aż do uzyskania odpowiedniego efektu.