JanuszWo Napisano Grudzień 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2011 Witam! Pięknie przeszedłem z 14 na 16 za pomocą preupgrade. Wszystko zgodnie ze stroną http://fedoraproject.org/wiki/How_to_use_PreUpgrade Jakieś zaburzenia drobne z zachowaniem okienek w kde przy zmianie rozmiarów... Wytrzymam. Nie wiem tylko, co zrobić z wynikami polecenia: find / -print | egrep "rpm(new|save)$" Otrzymałem: [root@localhost ~]# find / -print | egrep "rpm(new|save)$" /var/lib/kdm/backgroundrc.rpmnew /var/lib/kdm/backgroundrc.rpmsave /etc/selinux/targeted/contexts/files/file_contexts.local.rpmnew /etc/selinux/targeted/modules/active/seusers.final.rpmnew /etc/selinux/targeted/seusers.rpmnew /etc/login.defs.rpmnew /etc/yum.conf.rpmnew /etc/smart/channels/remi.channel.rpmsave /etc/nsswitch.conf.rpmnew /etc/kde/kdm/kdmrc.rpmsave /etc/kde/kdm/kdmrc.rpmnew /etc/mime.types.rpmnew /etc/sssd/sssd.conf.rpmnew /etc/inittab.rpmnew /etc/services.rpmnew find: `/home/aanu/.gvfs': Brak dostępu Naprawiać ręcznie, czy co? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Grudzień 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2011 To są pliki zapasowe/oryginalne które możesz usunąć/przejrzeć/zostawić. Jeśli oszczędzasz każdy kB przestrzeni to się możesz tym zająć, jeśli nie to możesz "olać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2011 .rpmsave to domyślny, przestarzały plik konfiguracyjny (w F14 wyglądał inaczej niż w F16). Możesz usunąć. .rpmnew pojawia się, gdy Ty zmodyfikowałeś domyślny plik i system, żeby nie nadpisać Twoich ustawień wgrywa nowy domyślny plik pod tą nazwą. Powinieneś porównać zawartość. Pliki konfiguracyjne zmieniają się z wersją, nigdy nie wiesz co Cię ominęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Grudzień 3, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2011 Dzięki panowie! Czyli mam sobie wszystko ręcznie poedytować... Obejrzeć, przemyśleć, poanalizować. Super! Jak migracja to tylko całkowicie transparentna! Żadnych tam niedomówień! Wszystko sobie przejrzyj użytkowniku! B R A W O! Już się nie mogę doczekać, aż spokojnie wszystko ustawię z palca... <ironia> Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Grudzień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2011 Zawsze mozesz napisac zespól regul jak maja sie zachowywac narzedzia aktualizacji. To przeciez jest Open Source. Nalezalo by przejze dla kazdego pliku jego zawartosc, porównac z nowym, wiedziec co sie zmienilo i podjac odpowiednie dzialania (np. o wersji takiej i takiej nie uzywa sie juz takiego parametru, albo od wersji X wprowadzono dodatkowa mozliwosc), ale nalezy pamietac ze szkodnicy sami czesto powaznie edytuja te pliki dla wlasnych potrzeb (np. samba). Mozna podejmowac interakcje z uzytkownikiem, ale tez nalezy uszanowac opcje --cisza&spokój. A tak w ogóle to osoba budujaca paczke/aplikacje moze w odpowiednich miejscach umiescic reguly które beda wykonywaly odpowiednie dzialania na plikach konfiguracyjnych. Zatem nie ma rzeczy nie do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 3, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2011 Już się nie mogę doczekać, aż spokojnie wszystko ustawię z palca... <ironia>Jakbyś zmienił sobie ustawienia a w trakcie aktualizacji zostałyby nadgrane to też by było źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszWo Napisano Grudzień 9, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi