Shaggy Napisano Grudzień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 Witam, Chciałbym zmienić rozmiar ikon w menu głównym Gnome na coś podobnego -> http://blog.fpmurphy.com/blog-images/gnome3-10.png Szukałem w google, gdzie znalazłem coś na ten temat związane z gconf-editor, lecz gdy go włączyłem nie pokazały mi się żadne edytowalne ustawienia. Przekopałem system w poszukiwaniu tej opcji, łącznie z gnome-tweak-tool lecz nic nie znalazłem. Jest na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 (edytowane) Znalazlem cos takiego → http://abhizweblog.blogspot.com/2011/06/gnome3-change-icon-size.html Nie sprawdzalem osobiscie, ale na oko powinno dzialac. Mysle, ze trzeba odpowiednio pytanie zadac w Googlach. Ja podalem tak → http://www.google.pl/search?gcx=c&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=gnome.3+application+icns+size#hl=pl&sa=X&ei=kQTdTuf_GZCh-QaX8eTlDg&ved=0CBgQvwUoAQ&q=gnome.3+application+icon+size&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=4e69aa193a4a2ba5&biw=1280&bih=936 [EDIT] No, dobra. Juz sprawdzilem Zmniejszone o polowe. /* Apps */ .icon-grid { spacing: 18px; -shell-grid-item-size: 59px; } .contact-grid { spacing: 18px; -shell-grid-item-size: 136px; /* 2 * -shell-grid-item-size + spacing */ } .icon-grid .overview-icon { icon-size: 49px; } Obawiam sie jednak, ze te zabawe trzeba bedzie powtarzac po kazdej aktualizacji pakietu gnome-shell Edytowane Grudzień 5, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaggy Napisano Grudzień 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 Byłem blisko w podaniu dobrego zapytania, ale nie dość dobry Mam tylko problem z zapisaniem tego pliku, bo nie wiem, jak otworzyć go przez gedit z poziomu konsoli tak, żebym miał uprawnienia su. Oto, co wpisuję w terminalu: [michal@localhost ~]$ gedit /usr/share/gnome-shell/theme/gnome-shell.css [michal@localhost ~]$ su Hasło: [root@localhost michal]# gedit /usr/share/gnome-shell/theme/gnome-shell.css. (gedit:5005): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported ** (gedit:5005): WARNING **: Could not connect to session bus [root@localhost michal]# gedit /usr/share/gnome-shell/theme/gnome-shell.css (gedit:5009): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported ** (gedit:5009): WARNING **: Could not connect to session bus [root@localhost michal]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 su - Myślnik jest ważny → http://wiki.fedora.pl/wiki/Konto_root#Logowanie_na_roota 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaggy Napisano Grudzień 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 Podszło, dzięki wielkie Tak tylko na marginesie z ciekawości, co ten myślnik zmienił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 Kreska ściąga wszystkie zmienne użytkownika, na którego robisz "su". Bez myślnika użytkownik, na którego przeszedłeś próbuje działać w Twoim środowisku i korzystać np. z Twojej sesji graficznej. Myślnik sprawił, że root uruchomił swoją sesję graficzną. To tak w dużym skrócie i tak jak ja to rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shaggy Napisano Grudzień 5, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2011 To mi wyjaśniło istotę tego komunikatu w terminalu. Temat do zamknięcia (o ile tutaj na oślej łączce się to robi ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi