JanuszWo Napisano Grudzień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2011 Witam! Mam przydomowy taki serwerek, którego mogę używać przez ftp lub sambę. Wszystko właśnie ustawiam. Mam 3 pytania. 1. Czy można ustawić coś, jakiś program tak, aby każdy nowy plik zaraz zapisywał na serwerze? Taka błyskawiczna kopia przyrostowa, ale nie szyfrowana.Jakim programem to zrobić? Jest jakiś klikalny do tego? 2. Jakim programem robić kopie zapasowe na ftp? Jest jakiś klikalny? 3. Czy jest możliwość oglądania filmów bez potrzeby ich ściągania na dysk komputera? Tak w locie jakby. Z góry dzięki - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Grudzień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2011 1. rsync? (Nie wiem nic o klikaniu) 2. bacula 3. nfs i smb obsługują stream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2011 2. Ja używam lftp z opcją mirror. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi