Gość benzoesan Napisano Grudzień 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2011 Wlasnie sie przesiadlem z Debiana, poniewaz tempo aktualizacji softu jest nieznosne jak zarazem sami opiekunowie pakietow. Przy instalacji wine dostaje komunikat: Błąd: Chronione wersje multilib: cyrus-sasl-lib-2.1.23-25.fc16.i686 != cyrus-sasl-lib-2.1.23-27.fc16.x86_64 Myslalem ze od czasow Fedory 9 ta zapartosc w kwestii instalacji pakietow 32bitowych zostala zazegnana. Mylilem sie grubo. Czy wytlumaczy mi ktos laskawie, co mam zrobic aby zainstalowac wine? Probowalem juz instalowac wine.i686. Dostaje to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2011 Pytanie zasadnicze w jaki sposób instalujesz wine? Mam nadzieję, że korzystasz z yuma. Jakie repozytoria masz włączone (yum repolist)? Czy czytałeś nasz poradnik (i inne artykuły) na wiki? Masz 32- czy 64-bitową wersję Fedory? Odinstaluje tę wersję cyrus0sasl-lib, która nie należy do architektury Twojego systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Grudzień 14, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2011 Zainstaluj wine 64bitowe... ono potrafi uruchamiać aplikacje 32bitowe też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi