janemba Napisano Grudzień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2011 Witam Mam dosyc nietypowy jak dla mnie problem, zainstalowalem z paczek program nemesis. Problem jest tylko taki ze program nie dziala gdy jestem na roocie: [janemba@localhost ~]$ nemesis NEMESIS -=- The NEMESIS Project Version 1.4beta3 (Build 22) NEMESIS Usage: nemesis [mode] [options] NEMESIS modes: arp dns ethernet icmp igmp ip ospf (currently non-functional) rip tcp udp NEMESIS options: To display options, specify a mode with the option "help". [janemba@localhost ~]$ sudo su [sudo] password for janemba: [root@localhost janemba]# nemesis bash: nemesis: nie odnaleziono polecenia... Móglby mnie ktos oswiecic dlaczego tak jest ? Popelnilem blad przy instalacji ? Fedora 16, gnome 3, 32 bity. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2011 sudo su - Minus istotny. Nie wspomnę, że zupełnie bezsensu jak dla mnie jest robienie sudo, kiedy można zrobić po prostu su. Polecam naszą wiki → Logowanie na roota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2012 Dla potomnych: sudo su można zrobić poprzez: sudo -s A: sudo su - można zrobić jako: sudo -i Podrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@jszubiak Napisano Styczeń 2, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2012 [janemba@localhost ~]$ which nemesis ... ... [janemba@localhost ~]$ sudo su - [root@localhost janemba]# which nemesis ... ... Porównaj wyniki Pozdr. J.Sz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi