FC4B Napisano Styczeń 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2012 Hej. 1. Od jakiegos miesiaca próbuje zaprzyjaznic sie z Gnome 3 ale idzie mi to bardzo ciezko. Dzisiaj kilka godzin bawilem sie ze zmiana ikon. Mam pewny zestaw, który wypakowalem do /usr/share/icons. W gnome-tweak-tool widoczne sa te zestawy, ale po wybraniu któregokolwiek nic sie nie zmienia, nawet po przeladowaniu (alt+F2->r). Próbowalem tez z lokalizacja ~/.icons ale jest taki sam efekt. W dconfig-editor w org-gnome-desktop-interface mam prawidlowo ustawione wartosci (czyli nazwe tego motywu). Przegladalem rózne fora i naprawde nie znalazlem rozwiazania. Przez chwile myslalem ze to moze wina compiza ale mam go ciagle wylaczonego (zreszta po próbie wlaczenia tej aplikacji crashuje mi sie gnome). Mam jeszcze jakies ustawienia z gnome2 w folderze domowym, ale czy to moze byc przyczyna tych niepowodzen? Ewentualnie móglbym zmienic te ikonki dla kazdego konta w systemie tak aby te moje byly domyslnymi, ale jak to móglbym zrobic oprócz nadpisywania ikon domyslnych? 2. Przy próbie logowania do systemu, za kazdym razem wyskakuje mi okienko "oops! something has gone wrong". Dopierdo 2-3 próba zalogowania konczy sie powodzeniem. Zainstalowalem po skompilowaniu gnome-shell weather byc moze to jest ta przyczyna crashu. Nie wiem gdzie sa logi gdmu czy gnome. W /var/log niczego sie nie doszukalem, a po zainstalowaniu gnome-system-log nic tam nie znalazlem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_993 Napisano Styczeń 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 2. Przy próbie logowania do systemu, za każdym razem wyskakuje mi okienko "oops! something has gone wrong". Dopierdo 2-3 próba zalogowania kończy się powodzeniem. Zainstalowałem po skompilowaniu gnome-shell weather być może to jest tą przyczyną crashu. Nie wiem gdzie są logi gdmu czy gnome. W /var/log niczego się nie doszukałem, a po zainstalowaniu gnome-system-log nic tam nie znalazłem. Pozdrawiam Cześć. Czy masz zainstalowane rozszerzenie alternative-status-menu? Jeśli tak to je usuń - w tej wersji jest zbugowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Styczeń 16, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 W połowie pomogłeś, teraz za każdym razem udaje mi się za drugim razem zalogować Wcześniej praktycznie zawsze było za 3. Odinstaluję inne dodatki i zobaczymy które jeszcze przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 Odinstaluję inne dodatki i zobaczymy które jeszcze przeszkadza Nie musisz odinstalowywać - wystarczy wyłączyć. Z tego co pamiętam, pod każdym "Oh, no..." powinna pojawić się lista zainstalowanych rozszerzeń. Każdy z tych dodatków można z poziomu tej listy włączyć/wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC4B Napisano Styczeń 16, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 Tej listy dodatków nie ma, jest tylko napisane aby wylogowac sie i zalogowac ponownie. Z ta lista zainstalowanych rozszerzen spotkalem sie tylko gdy wyrzucilo mnie podczas pracy w systemie. Dzieki za sugestie z wylaczeniem dodatków, niedlugo zaczne testowac EDIT: ok wyglada na to, ze przyczyna crashu bylo "SystemMonitor Extension". Po wylaczeniu nie zanotowalem bledu. EDIT2: Problem nr 2 jednak nie jest rozwiazany. Poczatkowo po wylaczeniu wszystkich rozszerzen nie pokazywalo mi sie okno z informacja o awarii. Po jakims czasie znowu zaczelo wyskakiwac, najprawdopodobniej po jakiejs aktualizacji. Wg mnie to jakis bug gnome-shell-extension. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi