Aquagen Napisano Styczeń 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 Witam Chciałem zainstalować Fedorę 16 32bit na laptopie HP ProBook 6550b, na którym jest już Windows 7 (bez usuwania go). Przy instalacji z opcją użyj wolne miejsce na dysku twierdzi, że nie ma wystarzającego miejsca. Pod Windowsem w Zarządzaniu Dyskami mam następujący podział: 1. Mała partycja boot od Win ok. 300MB. 2. Partucja C z ponad 448 GB wolnego miejsca. 3. Partycja restore systemu (chyba ok. 15GB) 4. Partycja z narzędziami (ok. 2GB) Zmiejszyłem rozmiar partycji C i pozostało mi 75GB wolengo nieprzydzielonego miejsca (zaraz po C). Na tym obszarze chciałem instalować Fedorę, ale instalator jakby nie widzi tego wolnego miejsca. Jak zainstalować Fedorę na tym dysku? Czy to, że nieprzydzielone miejsce występuje "w środku" (pomiędzy innymi partycjami) ma znaczenie? Próbowałem zaznaczać i odznaczać LVM, bezskutecznie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 16, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 Na dysku mogą być tylko cztery partycje podstawowe, a Ty próbujesz utworzyć piątą. Najlepiej jak wywalisz trzecią partycję, drugą zmniejszysz i w tym miejscu utworzysz partycję rozszerzoną. Czyli układ 3 podstawowe + 1 rozszerzona i w niej dowolnie dużo partycji logicznych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aquagen Napisano Styczeń 16, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2012 Dziękuję bardzo, thof. Całkowicie o tym zapomniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi