Seba9901 Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Witam. Mam problem z instalacja sterowników do karty GeForce 6200 na skompilowanym kernelu 3.0. Sciagnalem binarke ze strony Nvidii, lecz do jej instalacji potrzebny jest pakiet kernel-modules. W repozytorium niestety nie ma go dla kernela 3.0. Oczywiscie akmod-nvidia nie dziala. Za pomoc dziekuje z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Odpowiadajac wprost: kernel-modules? Prawdopodobnie chodzi o kernel-devel i kernel-headers. Ale tak poza tym... Dlaczego binarki ze strony? Lubisz klopoty? Oczywiscie akmod-nvidia dziala Jesli masz jakies problemy, to przed restartem usun/zmien nazwe pliku /etc/X11/xorg.conf. Poza tym dlaczego akmod-nvidia a nie gotowe kmod-nvidia. Moze zaktualizuj system i wszystko ruszy? W tym tygodniu w repo pojawilo sie (wczoraj albo przedwczoraj) jadro 3.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Styczeń 26, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Tak, właśnie o to mi chodzi. A w repozytorium nie mam nigdzie paczek dla kerneli 3.0 i powyżej. Baza danych jest zawsze aktualizowana, gdy odpalam (_yum'a_ → yuma) ORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 (edytowane) Co Ty gadasz? Masz Fedore 16 czy jeszcze 15? Pokaz jakie masz repozytoria wlaczone yum repolist Moze zapomniales o RPM Fusion? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Jak_doda.C4.87_repozytorium_RPMFusion.3F U mnie 3.2 jest na pokladzie [root@F16 ~]# rpm -qa kernel kernel-3.1.9-1.fc16.x86_64 kernel-3.1.8-2.fc16.x86_64 kernel-3.2.1-3.fc16.x86_64 [root@F16 ~]# uname -r 3.2.1-3.fc16.x86_64 Edytowane Styczeń 26, 2012 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Styczeń 26, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 Tak, mam jeszcze Fedore 15. Nie chce robic upgrade'u. Repozytorium mam RPMFusion. Udalo mi sie uruchomic starego Gnome'a 2.32 pod F15, a pod F16 moze nie dzialac. EDIT : Wlaczylem repo RPMFusion-rawhide i teraz mam te paczki. No to chyba problem z glowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 26, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2012 z rawhide uważaj - nie włączaj tego na stałe, bo chcąc-nie-chcąc zrobisz upgrade do F17 Mocno jeszcze niestabilnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba9901 Napisano Styczeń 27, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2012 Oczywiście, wiem. Będę uważał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi