slackware Napisano Styczeń 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 Mam taki problem.Posiadam Linux slackware 13.37.Zainstalowalam sobie free pascala, no i w trybie tekstowym(w konsoli) poleceniem fp normalnie sie mi uruchamia pascal(ktory wyglada tak jak w windows..niebieskie okienko itd.) a w trybie graficznym polecenie to juz nie uruchamia tak tego programu.Slyszalam ze jest sposob na to zeby poleceniem fp w trybie graficznym tez sie tak uruchamial pascal ale nie wiem jak to zrobic..szukam juz od kilku dni probuje roznych metod i nic:(wiec bardzo prosze o pomoc.Jesli powtorzylam watek to bardzo przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 Uruchom najpierw terminal i w terminalu wpisz "fp". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slackware Napisano Styczeń 30, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 Uruchom najpierw terminal i w terminalu wpisz "fp". No wlasnie to nie dziala.Po wpisaniu w terminalu "fp" nic sie nie uruchamia.A chciala bym zeby uruchomil sie free pascal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 A jak wpisujesz fp, to co pokazuje sie na terminalu? Jesli fp sie nie uruchamia, to powinno wypisac jakies bledy. [EDIT] Zainstaluj Fedore 16 - tutaj bez problemu fp startuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slackware Napisano Styczeń 30, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 Wlasnie w tym problem ze nic sie nie pokazuje w terminalu tylko zostaje czarne tlo tylko juz bez "bash-4.1#" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2012 W takim razie sugeruję udanie się na właściwe forum (Slackware). Tutaj uzyskasz pomoc dotyczącą Fedory. Ale na F16 jak wspomniałem Free Pascal działa bez najmniejszych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slackware Napisano Styczeń 31, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2012 Ok.Dziekuje za informacje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi