Gość marcin Napisano Marzec 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2012 Witam, Od razu zaznaczam, że jestem dość zielony, jeżeli chodzi o Linuxa. Chciałem zainstalować na laptopie fedorę obok windowsa 7, jednak od razu na początku instalacji wyskakuje błąd: Failed to fully start up daemon:No such file or directory [drm:intel_dsm_platform_mux_info] * ERROR * MUX INFO call failed procesor: intel core b940 karta: zintegrowana + geforce gt520m Znalazłem ten błąd na kilku innych forach, jednak nie znalazłem jego rozwiązania. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2012 → https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=709115 Masz pecha nalezysz do grona "szczesliwców", których dotknal blad. Jak widac ciagnie sie to od F15 a konca nie widac, bo nikt tego bledu jak na razie nie podjal a waznosc ma niska. Z tego co widze w opisie buga, to komputer daje sie uruchomic, tyle ze trwa to dosc dlugo, potem juz jest OK. Chyba, ze czegos tam nie doczytalem. Jest tam tez uwaga, ze dopisanie do parametrów jadra "acpi=off" powinno pomóc. Z jakiego obrazu instalujesz? LiveCD/LiveUSB czy pelny instalacyjny DVD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin Napisano Marzec 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2012 Pełny dvd. W basic graphic mode instalację da się odpalić, ale nie wiem, czy warto. Nie będzie robić później dalej problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2012 Problem pozostanie dopóki ktos tego nie naprawi. Równiez po instalacji bedziesz musial dopisac to do parametrów jadra. Wg mnie w laptopie to jest duzy problem, bo ACPI to → http://pl.wikipedia.org/wiki/ACPI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi